malzemeler:
*2 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı margarin(250 gr)
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağı dövülmüş ceviz(isteğe göre fındık)
*3 çorba kaşığı hindistan cevizi(üzeri için)
şerbeti için:
*3 su bardağı toz şeker(750 gr)
*3 su bardağı su(750 ml)
*1 çay kaşığı limon suyu
yapılışı:
öncelikle başta şerbeti hazırlayın.çünkü şerbetin soğuması gerekir.
şerbetin yapılışı:3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatarak serbeti hazırlayın.ve şerbeti ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin.ve soğutmaya bırakın
hamurun yapılışı:yumurtayı çırpın.un,kabartma tozu,yoğurt ve margarini ilave edip hamur şekline getirin.hamuru 5 dakka bekletin.hazırlanan hamurdan küçük parçalar alıp,elinizde top şekline getirip, bir kevgirin veya rendenin üzerinde elinizle bastırarak hamuru açın.hamurun ortasına dövülmüş cevizleri yerleştirin ve elinizle hamuru kapatın.(dilerseniz dövülmüş cevizleri hamuru yoğururken,hamurun içine de katabilirsiniz).yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklarla kalburabastıyı dizin.önceden ısıtılmış 180 derecede,20 dakika pişirin.(üzeri kızarana kadar).soğumuş olan şerbeti,fırından çıkardığınız kalburabastının üzerine dökün.şerbeti çektikten sonra tatlının üzerine hindistan cevizini serpin.