Kalburabastı Tatlısı


malzemeler:
*3 su bardağı un(450 gr)
*2 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı margarin(250 gr)
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 su bardağı dövülmüş ceviz(isteğe göre fındık)
*3 çorba kaşığı hindistan cevizi(üzeri için)
şerbeti için:
*3 su bardağı toz şeker(750 gr)
*3 su bardağı su(750 ml)
*1 çay kaşığı limon suyu
yapılışı:
öncelikle başta şerbeti hazırlayın.çünkü şerbetin soğuması gerekir.
şerbetin yapılışı:3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatarak serbeti hazırlayın.ve şerbeti ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin.ve soğutmaya bırakın
hamurun yapılışı:yumurtayı çırpın.un,kabartma tozu,yoğurt ve margarini ilave edip hamur şekline getirin.hamuru 5 dakka bekletin.hazırlanan hamurdan küçük parçalar alıp,elinizde top şekline getirip, bir kevgirin veya rendenin üzerinde elinizle bastırarak hamuru açın.hamurun ortasına dövülmüş cevizleri yerleştirin ve elinizle hamuru kapatın.(dilerseniz dövülmüş cevizleri hamuru yoğururken,hamurun içine de katabilirsiniz).yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklarla kalburabastıyı dizin.önceden ısıtılmış 180 derecede,20 dakika pişirin.(üzeri kızarana kadar).soğumuş olan şerbeti,fırından çıkardığınız kalburabastının üzerine dökün.şerbeti çektikten sonra tatlının üzerine hindistan cevizini serpin.

kolay samsa tatlısı


bu tarifi yeni doğan yeğnimin mevlüdünde yapmıştık.hafif ve lezzetli bir tarif.Emine beder in tarifi.pratik bir tarif. şerbetli tatlılar(8-10 kişilik)malzemeler:

1 büyük paket milföy hamuru(10 yaprak)


200 gr. iri dövülmüş ceviz(isteğe bağlı fındık)


3 çorba kaşığı şeker


1 çorba kaşığı tarçın


1 yumurta(akı+sarısı ayrılır)


şerbeti için:3 su bardağı şeker


2,5 su bardağı su


1 tatlı kaşığı limon suyu


yapılışı:ön hazırlık olarak şerbet hazırlanır.tencereye şekeri,suyu,limon suyunu ilave edip 10 dakika kaynatın ve ateşten alıp,soğutun.iri dövülmüş ceviz(fındık) in içine şekeri,yumurta akını,tarçını ilave edip karıştırın.Milföy hamurlarını merdane ile hafifçe inceltin.orta kısımlarına cevizli harçtan koyup,kenarlarını üste kapatıp ters çevirin ve milföy rulolarını yarıdan kesip,hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla hafif çizikler yapın.10 dakika önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamurların altı ve üstü nar gibi kızarana dek pişirin.tatlıları fırından alın ve 5 dakika sonra üzerine şerbeti gezdirin.tekrar söndülmüş ama sıcak fırında 15 dakika kadar şerbeti çekmesi için bekletin.


püf noktası:milföy hamurlarının mutlaka iyice önceden ısıtılmış fırında pişirilmesigerekir,yoksa yeterince kabarmazlar.şerbetin soğuk,milföylerin ise sıcak olması lazım.tatlının hamurlaşmaması için.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...