JELATİNSİZ-GLİKOZSUZ ŞEKER HAMURLU DOĞUM GÜNÜ PASTASI

daha önce yayınladığım Doğum günü masası ve menüsü başlıklı yazımdaki tariflerden biri olan Jelatinsiz-Glikozsuz Yaş pasta tarifini paylaşıcam sizlerle.aylar öncesinden yaptığım bir tarif.Bu doğum günü pastasını yapmadan önce çok araştırdım jelatinsiz,glikozsuz şeker hamuru tarifi en sonunda bir sitede buldum ve tarifi ajandama kaydetmiştim ama tarifin hangi siteye ait olduğunu unuttum ve şimdi link vermek için baya bir araştırdım ama bulamadım.ben tarifi Tarif Defteri Forum'dan aldığımı hatırlıyordum ama tarifin bulunduğu sayfanın linkini vermek için bugün baktım ama bulamadım.Eğer tarifin hangi sitede olduğunu bilen varsa ve bana iletirse seve seve linki yayınlarım.bu tarifin sahibini de merak ediyorum gerçekten çünkü çok iyi bir tarif.herkesin jelatin ve gilikozu kullanarak yaptığı bir tarifi katkı maddesi kullanmadan şeker hamuru yapımını bulmuş.bende resimdeki pastayı jelatinsiz-glikozsuz yaptım ve sonuç mükemmel oldu.yani diğer şeker hamurlarından farkı yok.ben bu tarifte gıda boyası kullandım ama başka yapacağım tariflerde Cahide Abla ve Jibek abla gibi renk veren bitki ve meyve kullanmayı düşünüyorum.hatta çilek ve kivi ile denicem inşallah istediğim gibi olur.ve de pastanın pandispanyasını hazır kullandım.çünkü BİM de satılan pandispanya o kadar lezzetli ki ve yumurta tadı hiç gelmediği için hazır kullandım.geçenlerde bir pandispanya tarifi denedim,çok güzel tuttu,ama sadece biraz yumurta tadı vardı.O tarifi de ilerki günlerde yayınlıyacağım inşallah.Ve geçelim Tarife;

Jelatinsiz-Glikozsuz şeker hamurlu Pasta
Pasta için Gerekli malzemeler:
*1 adet hazır sade pandispanya keki
*yarım kase+ 1litre süt
*1 paket puding
*1 paket sade krem şanti
*2 adet muz
Pastanın Yapılışı:
*pandispanya kekinin tabanını kullanıcağınız servis tabağına yerleştirin ve keki soğuk süt ile iyice ıslatın.
*hazır pudingi ambalajındaki tarife göre hazırlayın ve ılımaya bırakın
* pudingi pandispanya kekinin tabanının üzerini sürün.dilimlenen muzları da yerleştirin.
*pandispanyanın üst katınıda soğuk süt ile ıslatıp,pastanın üstüne kapatın.
*ambalajındaki tarife göre hazırlanan krem şantiyi de hazırlayıp,dolapta soğuttuktan sonra pastanın üzerini ve çevresini kaplayın.
*pastanın üzerini şekil verdiğiniz şeker hamuru ile süsleyin.
Şeker Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
*2 yemek kaşığı su
*çok az (kürdan ucuyla) gıda boyası (isteğe bağlı gıda boyası yerine renk veren bitki,meyveler kullanılabilir)
*2 yemek kasigi nişasta,
*1 yemek kasigi pudra şekeri
*findik kadar veya 1 çay kaşığı tereyag
Şeker Hamuru Yapılışı:
*2 yemek kasigi suya cok az gida boyasi konulur(kurdan ucuyla).
*1 yemek kasigi nişasta,1 yemek kasigi pudra şekeri ve findik kadar tereyag eklenir ve tahta bir kasikla pisirilir.
*Kaynadiktan sonra soğutulur. 1 yemek kasigi nisasta daha eklenerek yogrulur.
*şeker hamurunu oklava ile açtıktan sonra istediğiniz şekli verin ve pastanın üzerine yerleştirin

***NOT:ben tarife aynen uyarak şeker hamurunu hazırladım ve çıkan şeker hamurundan resimdeki gibi şekiller verdiğim kadar şeker hamuru çıktı.siz daha fazlasını yapmak isterseniz malzemeleri orantılı artırın.çünkü bu tarifte malzemelerin orantısı çok önemli.ben ilk denememde pudra şekerini fazla ekleyince şeker hamuru taş gibi oldu
*ocaktan aldıktan sonra sıcakken değil iyice soğuduktan sonra 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyin
***********ÖNEMLİ:***Pastanın kaplamasını krem şanti ile yaptım ve sadece süslemesinde şekilleri şeker hamuru ile yaptım.

HAŞHAŞLI BÖREK



haşhaşlı börek
Haşhaşlı Börek
daha önce yayınladığım Doğum günü masası ve menüsü başlıklı posttaki tariflerden biri olan Haşhaşlı böreğin tarifi. bu böreği komşumuz Zeynep abla yaptı.doğum günü de Zeynep ablanın kızı Ayşe'nindi.böreği ben çok beğendim ve umarım yapıp,deneyenlerde beğenir.
malzemeler:*4 adet yufka
*2 yumurta
*1 kase yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*2 adet patates
*1 orta boy soğan
*1 tavuk göğsü
*1 yemek kaşığı salça(yarım kaşık domates,yarım kaşık biber salçası)
*maydanoz
*tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
*Haşhaş
Yapılışı:
*tavuk göğsünü küp küp doğrayın.ocağa koyup kendi suyunda haşlayın.
*sıvıyağı,ocaktaki tavuk göğsüne dökün.
*soğanı da küp küp doğrayın ve ocaktaki tavuk göğsünün üzerine ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.
*patatesleride rendeleyin ve ocaktaki karışıma ekleyin.
*daha sonra salçayı da ilave edip karıştırın ve karabiber,pulbiber,kimyon ,tuzu ve de ince kıyılmış maydanozları da karışıma ilave edip,ocağı kapatın.
*böreği yapıcağınız tepsiyi yağlayın.
*1 adet yufkayı büzüştürerek tepsiye yerleştirin.
*yufkanın üzerine;1 yumurta,1 çay bardağı yoğurt ve sıvıyağı karıştırılmış karışımdan yufkanın üzerine sürün.
*daha sonra 1 adet yufkayı daha büzüştürüp,tepsiye yerleştirin.ve iç malzemeyi yufkanın üzerine yayın.
*daha sonra tekrar 1 adet yufkayı da büzüştürüp,iç malzemenin üzerine yerleştirin.
*yufkanın üzerine yoğurtlu sosdan gezdirin.
*en son kalan 1 yufkayı daha büzüştürüp,tepsiye yerleştirin
*ve yufkanın üzerine yoğurtlu sosdan gezdirip,haşhaş serpin
*önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...