tag:blogger.com,1999:blog-78292488863066741102024-03-13T05:00:25.291+03:00Gümüş TepsiGümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-52262323714559530262016-04-03T17:49:00.001+03:002016-04-07T11:44:53.432+03:00Közlenmiş Kırmızı Biber Konservesi
Kahvaltılar da ve yemeklerin yanın da tüketilebilir çok lezzetli bir tarif. (Tarif malzemeleri küçük boy kavanoza uygundur)
MALZEMELER
*5-6 tane büyük boy kırmızı biber
*5-6 tane sivri biber
*Yarım demet maydanoz
*4 diş sarımsak
*1 veya 2 yemek kaşığı sirke
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1-2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:kırmızı biberleri közleyip,kabuklarını soyup ve çekirdeklerini Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-15326454675038085952015-09-27T12:34:00.002+03:002015-09-27T12:45:22.579+03:00Semiz Otu Çorbası
Semiz Otu(Parpar) Çorbası
Semiz Otunun ismi yöreden yöre değişmekte.Hatya da parpar,kimi yörelerde pirpirim kimisinde ise pürpürüm diye anılmakta.Her yaz Hatay'a gittiğimizde bahçemizden topladığımız semiz otu ile salatasını,yemeğini ve çorbasını sıklıkla yaparız.Benim en sevdiğim ise çorbası.Besleyici ve lezzetli.Çocukların da severek tükettikleri bir çorba.Semiz otu severler için güzel bir Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-29840515338769883272015-09-12T23:04:00.000+03:002015-09-12T23:04:22.752+03:00Milföy Hamurundan Perdeli Pilav Tarifi
Milföy hamurundan pratik perdeli pilav tarifi.
Bu lezzeti ilk kez bizi yemeğe davet eden komşumuzda yiyerek çok beğenmiştik.Bu tarif de milföy hamuru kullanıldığından,diğer perdeli pilavlara göre çıtır çıtır daha lezzetli ve pratik oluyor.Yapımı pratik ve bir o kadar da lezzetli bir perdeli pilav tarifi.herkese denemesini tavsiye ederim.
Malzemeler:(5 kişilik)
*5 adet milföy hamuru
*3 su Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-51406483164883729122015-08-04T23:02:00.000+03:002015-08-04T23:02:21.081+03:00Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi
Tuzlu susamlı simit kurabiye tarifi
Bayramda yaptığımız tariflerden bir diğeri tuzlu simit kurabiye idi.Ben bayramda tatlıdan ziyade tuzlu çeşitleri sevenlerdenim.Bayramda tuzlu tariflere de yer verilmeli.Bu tarifi Kent hamur kabartma paketinin üzerinde görerek denedim ve biz çok beğendik.Denemek isteyenler için tarifi;
Malzemeler;
*4 su bardağı un
*1 paket margarin
*1 çay bardağı Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-206907257636273822015-07-26T17:15:00.000+03:002015-07-28T14:53:10.541+03:00Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Ramazan Bayramı için yaptığımız hindistan cevizli kurabiyeler.Bu bayram tatlı ve tuzlu olmak üzere 4 farklı çeşit yaptık.Bu tarif de onlardan biriydi.Yapım olarak basit ve de lezzetli bir kurabiye tarifi.Bayramlarda,doğum günlerinde,beş çayında,misafirlere ikram etmek için yapabileceğiniz bir kurabiye çeşidi.
Hindistan cevizli kurabiye tarifi
MALZEMELER:
*250 gr. margarin
*1 çay Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-47737548636955721472015-07-11T23:33:00.001+03:002015-07-12T00:09:37.837+03:00Fırın Poşetinde Tavuklu Bezelye Yemeği
Fırın poşetinde tavuklu bezelye yemeği
Bezelye sevmeyenlerin dahi çok beğenerek yediği,bezelyeyi sevmelerini sağlayan bir yemek.Tencerede pişen bezelye yemeğinden çok daha lezzetli.Çok sık yaptığımız bir tarif.MALZEMELER:
*Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
*2 büyük boy domates
*2 adet patates
*1 büyük kase bezelye
*3 adet havuç
*3 adet biber
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*Çeyrek Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-79402258827804957312010-05-21T14:01:00.002+03:002015-09-13T06:58:57.725+03:00FRİGO
Hayırlı Cumalar herkese.kısa bir süredir yoktum,evimizdeki tadilat ve temizlik derken nete ve bloğuma girmeye fırsat dahi bulamadım.15 gün boyunca çok yorulduk,ama sonuç yorgunluğumuza değdi.Evi taşısaydık daha az yorulurduk heralde :))Çok şükür tüm işleri ve büyük temizliğide hallettik.Artık sıra tariflerimi paylaşmaya geldi.......
FRİGO
Sıcak yaz günlerinde serinleten bir tarif.İlk kez Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com19tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-92182865371246004402010-04-30T23:42:00.000+03:002015-07-11T23:52:34.451+03:00KARAMEL SOSLU PORTAKALLI MUHALLLEBİ
Karamel Soslu Portakallı Muhallebi,adınıda benim koyduğum ve yapılış olarakda bana ait bir tatlı tarifi.Yeğnimin sevdiği bir tarif yapmak istedim ve Onun çok sevdiği,karameli,portakalı,muhallebiyi birleştirince bu tarif çıktı ortaya.Daha önce bu tarifi başka bir yerde görmedim ve yapılıp,yapılmadığını öğrenmek için GOOGLE de aradım,ama böyle bir tarife rastlamadım.Portakallı muhallebi vardı amaGümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com42tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-3363134214048753422010-04-23T16:20:00.006+03:002010-04-25T15:04:48.216+03:00PORTAKAL KASESİNDE PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİPortakal mevsimi tam geçmeden,haftalar öncesinden yaptığım portakallı tariflerimi yayınlamak istedim.beğenip te denemek isteyenler için...daha önce bazı bloglarda portakal kasesinde meyve salatası sunumu görmüştüm ve bir yabancı blog da da portakal kasesinde sütlü bir tatlı sunumu görmüştüm.çok beğenmiştim ve portakal kasesinde bir tarif denemek istedim ve bunu yaptım.Sunum ve tad olarak da Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com40tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-58333981713982106222010-04-10T23:50:00.000+03:002015-07-11T23:53:47.571+03:00KIRMIZI RENKLİ ARMUT KOMPOSTOSU
Kırmızı renkli armut kompostosu
her zaman yaptığım armut kompostosundan farklı bir armut kompostosu denedim.farkı ise rengi.ben armut kompostosunun bu halini daha çok beğendim.renginin kırmızılığını ise Cahide Abladan öğrendiğim Habiskus sayesinde elde ettim.Ayrıca habiskus(ekşi çay)hafif mayhoşluk tadı da kattı kompostaya.
Malzemeler:
*2 büyük boy armut
*Yarım su bardağı toz şeker
*5 su Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-49095280012873038402010-03-23T08:15:00.006+02:002015-07-11T23:56:16.582+03:00JELATİNSİZ-GLİKOZSUZ ŞEKER HAMURLU DOĞUM GÜNÜ PASTASI daha önce yayınladığım Doğum günü masası ve menüsü başlıklı yazımdaki tariflerden biri olan Jelatinsiz-Glikozsuz Yaş pasta tarifini paylaşıcam sizlerle.aylar öncesinden yaptığım bir tarif.Bu doğum günü pastasını yapmadan önce çok araştırdım jelatinsiz,glikozsuz şeker hamuru tarifi en sonunda bir sitede buldum ve tarifi ajandama kaydetmiştim ama tarifin hangi siteye ait olduğunu unuttum ve şimdi Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com46tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-19551071610500993062010-03-21T19:19:00.008+02:002015-07-12T00:01:22.726+03:00HAŞHAŞLI BÖREK
Haşhaşlı Börek
daha önce yayınladığım Doğum günü masası ve menüsü başlıklı posttaki tariflerden biri olan Haşhaşlı böreğin tarifi. bu böreği komşumuz Zeynep abla yaptı.doğum günü de Zeynep ablanın kızı Ayşe'nindi.böreği ben çok beğendim ve umarım yapıp,deneyenlerde beğenir.
malzemeler:*4 adet yufka
*2 yumurta
*1 kase yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*2 adet patates
*1 orta boy soğan
*1 tavuk Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com17tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-52830960972244760842010-02-18T18:03:00.000+02:002015-07-12T00:04:28.222+03:00Çocuklar İçin Eğlenceli Kahvaltılık Tabağı
Çocuklar İçin Eğlenceli Kahvaltılık Tabağı
Kahvaltı yapmayan,yemek yemekten hoşlanmayan çocuklar için hazırlanabilecek eğlenceli tabak.ben 4 yaşındaki yeğnim ile beraber hazırladım bu tabağı ve fazla yemek yemeyen yeğnim aç olmamasına rağmen tabaktakilerin hepsini yedi.bir tabağa normal zeytin,peynir,havuç koysam asla yemeyecek olan yeğnim,bu şekilde olunca tabaktakilerin hepsini yedi.Daha önceGümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com26tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-27932282871080742202010-02-17T18:40:00.005+02:002010-02-17T19:03:16.084+02:00DOĞUM GÜNÜ MASASI,MENÜSÜ VE PATATES ÇANAKLARIDoğum günü masası ve Menüsüçok güzel bir sofra oldu.bu masayı komşumuzun kızı Ayşe'nin doğum günü için hazırladım.Ayşe 2 yaşına girdi.Zeynep ablanın evinde ve mutfağında hiç yabancılık çekmediğimden doğum günü için ben farklı bir şeyler denemek istedim ve sağolsun Ayşenin annesi Zeynep abla herşeyi sana bırakıyorum dedi ve nasıl istersen öyle yapalım dedi ve çok şükür bende Ona mahçup olmadım ve Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com19tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-90664592634844007712010-02-10T16:20:00.001+02:002010-02-10T16:21:37.387+02:00KEBAP PÜF NOKTASI VE SUMAKLI SOĞAN SALATASIkebap püf noktasıbu resmi yazın sonunda ablamlarla gittiğimiz piknikte çekmiştim.yayınlamak ancak nasip oldu.eniştem Adanalı olduğundan ve babası da usta kebapçı olduğundan çok iyi yaparlar.bizde kebap yapılacağı zaman hep kababı eniştem yapar.ve bloğumda yayınlamak için eniştemden kababın püf noktalarını aldım.şimdi kebabın püf noktasını yayınlicam ve inşallah ilerki zamanlarda Adana kebabı ve Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com31tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-45741298961383334252009-12-22T12:04:00.007+02:002010-03-03T19:09:38.599+02:00KİVİ REÇELİGeçen Pazar günü kahvaltı için yapmıştım bu reçeli.sabah biraz erken kalkıp,hemen yaptım ve kahvaltıya yetiştirdim.ailece fazla reçel tüketmeyen biz,bu reçeli çok beğendik ve yedik.ben kivi reçelini daha önce hiç görmemiştim,taki Cahide Ablanın bloğunda görene kadar.Cahidenin Elleri en sık takip ettiğim yemek bloğu ve bu tarifi de görünce hemen denemeliyim dedim ve sonuç mükemmel.tarifin aslı Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-79741523175107696292009-11-25T22:27:00.003+02:002010-02-10T14:27:57.151+02:00DİŞ BUĞDAYI VE ŞEKERİdiş buğdayı yeğnim Zeynep Hazalın diş buğdayı ve şekeri.bizim geleneklerde dişi yeni çıkan bebeklere diş buğdayı yapılır ve misafirlere ikram edilir.diş buğdayını ablam yaptı ve şekerlerinide ben yaptım.yapılışı:*nohut ve yarma buğdayı ayrı ayrı bir gece önceden ıslatın.*nohutu ve yarma buğdayı ayrı tencerelerde haşlayın.ve süzün*pişen buğday ve nohutu karıştırıp servis tabağına alın.*üzerine Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-18911156145840741982009-11-11T22:13:00.003+02:002010-02-15T13:29:02.245+02:00PEYNİRLİ MİNİ PİDELERPeynirli mini pidelerçok lezzetli ve de çok güzel bir tarif.görüntüsüde çok güzel.daha önce yayınladığım pastane poğaçası ile bu tarifin hamuru aynı.bu tarifin Püf Noktası sütlü,mayalı,karışımı ocakta çok az ılıtmak.karışım ocakta fazla kalınca maya yanar ve hamur kabarmazMALZEMELER:*2 su bardağı süt*1 su bardağı sıvıyağ*1 paket yaşmaya*1 fincan tozşeker*2 tatlı kaşığı tuz*alabildiği kadar Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-28329401431954725772009-11-05T23:41:00.001+02:002010-02-10T15:35:32.786+02:00çiçekli doğum günü pastasıçiçekli doğum günü pastası:senanın doğum günündeki bir diğer yaş pasta.canlı çiçek ile süslendi.bu pastayı çok beğendim.genelde pandispanya kekini ablam yapardı ama bu defa hazır aldık.pastayı muzlu yaptık.muzlu,çiçekli doğum günü pastası çok pratik ve kolay.malzemeler:*1 adet hazır sade pandispanya keki*yarım kase+ 1litre süt*1 paket puding*1 paket sade krem şanti*2 adet muzyapılışı:pandispanya Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-13159030941711958662009-11-05T23:02:00.004+02:002010-04-23T22:05:30.387+03:00yeğnimin doğum günü ve şeftalili yaş pastaDoğum günü Tarifleri:*Şeftalili yaş pasta,*çiçekli doğum günü pastası,*mini pideler,*sarme ve dolma,*RevaniDoğum günü pastası ve mini pidelerŞeftalili yaş pastaBu tarifleri yeğenim Senanur'un doğum gününde yapmıştık.doğum gününü Ramazan ayından birkaç gün önce yapmıştık ve bloğumda yayınlamak biraz gecikti.Senoşumuz artık 4 yaşında oldu.doğum günü pastalarını ablam yaptı ve ablam genelde doğum Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-37982767920542571622009-10-25T14:42:00.004+02:002010-04-23T22:04:16.689+03:00Kalburabastı Tatlısımalzemeler: *3 su bardağı un(450 gr)*2 adet yumurta*1 paket kabartma tozu*1 su bardağı margarin(250 gr)*1 yemek kaşığı yoğurt*1 su bardağı dövülmüş ceviz(isteğe göre fındık)*3 çorba kaşığı hindistan cevizi(üzeri için)şerbeti için:*3 su bardağı toz şeker(750 gr)*3 su bardağı su(750 ml)*1 çay kaşığı limon suyuyapılışı:öncelikle başta şerbeti hazırlayın.çünkü şerbetin soğuması gerekir.şerbetin Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-73357009240086507522009-10-15T13:40:00.003+03:002010-04-23T22:03:47.991+03:00kolay samsa tatlısıbu tarifi yeni doğan yeğnimin mevlüdünde yapmıştık.hafif ve lezzetli bir tarif.Emine beder in tarifi.pratik bir tarif. şerbetli tatlılar(8-10 kişilik)malzemeler:1 büyük paket milföy hamuru(10 yaprak)200 gr. iri dövülmüş ceviz(isteğe bağlı fındık)3 çorba kaşığı şeker1 çorba kaşığı tarçın1 yumurta(akı+sarısı ayrılır)şerbeti için:3 su bardağı şeker2,5 su bardağı su1 tatlı kaşığı limon suyuyapılışı:Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-76535247733785057432009-08-28T18:06:00.002+03:002010-04-23T22:03:09.487+03:00KABAK(İÇİ)KAVURMASIkabak içinin değerlendirilmesi ile yapılan bir yemek.kabak dolması yapıldığı zaman genelde kabak oyulup içi atılır.fakat biz atmıyoruz ve bu muhteşem yemeği yapıyoruz.tadı çok lezzetli bir yemek.MALZEMELER:5 kabak içi1 yumurta3 diş sarmısakpul biberisıvıyağsalça(isteğe bağlı)YAPILIŞI:oyulan kabak içleri doğranır.hafif tuz dökülür.ve kabak içi suyunu bıraktıktan sonra elle iyice sıkılır.daha sonraGümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-80102949312966105622009-08-18T19:53:00.012+03:002015-08-03T00:55:04.171+03:00PASTANE POĞAÇASI
MALZEMELER:
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 paket yaşmaya
*1 fincan tozşeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1,5 tatlı kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
*alabildiği kadar un
YAPILIŞI:
*bir tencereye sütü,sıvıyağı,mayayı,tozşekeri,tuzu ve mahlebi koyun.
*ocakta ılınıncaya kadar karıştırın(ocakta fazla kalırsa maya yanar ve hamur kabarmaz)sonra kabın içine bu karışımı dökün.
*yeterince un katıp yoğurun.Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-7829248886306674110.post-23671814735221831592009-04-07T19:30:00.002+03:002010-04-25T16:01:44.510+03:00beli kırık(rulo)çörek tarifiBeli kırık(rolu)çörek tarifiyapımı kolay ve çok lezzetli bir tarif.komşumuz Zeynep abla yaptı.elinin lezzeti çok güzeldir.bu tarifi Ayşe tüterin tariflerinden alıp yapmış ve bende tarifini aldım sizlerle paylaşmak için.malzemeler:*1 su bardağı eritilip soğutulmuş margarin*yarım çay bardağı sıvıyağ*1 çaybardağı yoğurt*1 çaybardağı süt*1 pakat kabartmatozu*yarım kahvefincanı sirke*1 yemek kaşığı Gümüş Tepsihttp://www.blogger.com/profile/02842135338274521960noreply@blogger.com7