
Bezelye sevmeyenlerin dahi çok beğenerek yediği,bezelyeyi sevmelerini sağlayan bir yemek.Tencerede pişen bezelye yemeğinden çok daha lezzetli.Çok sık yaptığımız bir tarif.MALZEMELER:
*Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
*2 büyük boy domates
*2 adet patates
*1 büyük kase bezelye
*3 adet havuç
*3 adet biber
*3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*Çeyrek limonun suyu
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 tatlı kaşığı isot
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Pul biber,tuz,karabiber,kimyon
*Yarım çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı un (fırın poşeti için)
YAPILIŞI:Tavuk göğsünü yıkadıktan sonra doğruyoruz.Patatesleri,havucu,domatesi,biberleri de doğruyoruz.Bezelyeleri de ilave ediyoruz.
Doğradığımız malzemelerin üzerine çeyrek limonun suyunu,yarım çay bardağı sıvıyağı,isotu,biber salçasını,pul biberi,tuzu,karabiberi,kimyonu, ve son olarak da ezilen sarımsakları ilave ederek karıştırıyoruz.Malzemelerimizi birbirine harmanladıktan sonra fırın poşetine biraz un serperek fırın poşetinin tamamının unlanmasını sağlıyoruz.Fırın poşetini unladıktan sonra ise malzemeleri fırın poşetine koyuyoruz ve yarım çay bardağı suyu ekliyoruz.suyuda ilave ettikten sonra fırın poşetinin ağzını sıkıca bağlayarak,pişerken havanın çıkışını sağlamak için poşetimizin üst kısmına kürdan yardımıyla delikler açıyoruz.Yemeğimizi fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder