kısır tarifi



kısırın birçok farklı tarifi var ve herkesin kısırı yapışı farklıdır.annem ve ablam bile değişik yaparlar.annem bulguru ıslatmadan yoğurarak(adana usulü) yapar.ablam işin kolayına kaçıp bulguru ıslatarak yapar.

ama lezzeti en az anneminki kadar lezzetli olur.hatta komşular dahi kısırı ablama yaptırır.annemin yaptığı kısır tarifini daha sonraki günlerde yayınlayacağım.bu tarifde ablamın kısır tarifi.bu resmide komşumuz zeynep ablanın evindeki komşu davetinde ablam yapmıştı

MALZEMELER:

3 su bardağı kısırlık bulgur
sıcak su(göz kararı)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

yarım demet maydanoz

yarım demet yeşil soğan

2 adet domates

2 adet salatalık

kıvırcık yaprakları

sarmısak(taze sarmısak olsa daha iyi)

limon suyu,sıvı yağ,tuz,pulbiber

YAPILIŞI:
bulguru bir kabın içine koyun. Üstüne bulgurun seviyesinden biraz az olacak şekilde sıcak su dökün.(su ne kadar az olursa tadı lezzetli olur) Daha sonra kabın üstünü kapatıp, bulgur un suyu çekmesi için bekleyin.
Bulgur soğuduktan sonra salçaları ekleyip biraz daha yoğurun. ince kıyılmış taze soğan, sarmısak,kıvırcık yaprakları,maydanoz, domates,salatalık,tuz,pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.isteğe göre turşu ve biber ile servis yapabilirsiniz.
Tarif Gümüş Tepsi bloğuna aittir.

5 yorum:

umut~~hüzün dedi ki...

yemek tarifli blogları seviyorum..:)
elinize sağlık..gece gece de:) canım çekti:)
sevgiler...

"Kul" dedi ki...

Ellerinize sağlık kardeşim..

Bir ricam olacaktı..

Yandaki gad get e izleyicileri aktifleştirseniz de takip edebilsek bolgunuzdaki tariflerinizi..?

Çeyiz Hazırlıkları dedi ki...

Kısır çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...

papatyaninguncesi dedi ki...

çok severim kısırı ellerinize sağlık

Anlayamazsin dedi ki...

canim kisir cekti yaa.dun bu tarifini gordum,ve dunden beri kisir komasina girdim,yiyene kadar ayilmam artik.

ellerine saglik.insALLAH deneyecegim:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...