kısırın birçok farklı tarifi var ve herkesin kısırı yapışı farklıdır.annem ve ablam bile değişik yaparlar.annem bulguru ıslatmadan yoğurarak(adana usulü) yapar.ablam işin kolayına kaçıp bulguru ıslatarak yapar.
ama lezzeti en az anneminki kadar lezzetli olur.hatta komşular dahi kısırı ablama yaptırır.annemin yaptığı kısır tarifini daha sonraki günlerde yayınlayacağım.bu tarifde ablamın kısır tarifi.bu resmide komşumuz zeynep ablanın evindeki komşu davetinde ablam yapmıştı
MALZEMELER:
3 su bardağı kısırlık bulgur
sıcak su(göz kararı)
sıcak su(göz kararı)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
yarım demet yeşil soğan
2 adet domates
2 adet salatalık
kıvırcık yaprakları
sarmısak(taze sarmısak olsa daha iyi)
limon suyu,sıvı yağ,tuz,pulbiber
YAPILIŞI:
bulguru bir kabın içine koyun. Üstüne bulgurun seviyesinden biraz az olacak şekilde sıcak su dökün.(su ne kadar az olursa tadı lezzetli olur) Daha sonra kabın üstünü kapatıp, bulgur un suyu çekmesi için bekleyin.Bulgur soğuduktan sonra salçaları ekleyip biraz daha yoğurun. ince kıyılmış taze soğan, sarmısak,kıvırcık yaprakları,maydanoz, domates,salatalık,tuz,pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.isteğe göre turşu ve biber ile servis yapabilirsiniz.
Tarif Gümüş Tepsi bloğuna aittir.
5 yorum:
yemek tarifli blogları seviyorum..:)
elinize sağlık..gece gece de:) canım çekti:)
sevgiler...
Ellerinize sağlık kardeşim..
Bir ricam olacaktı..
Yandaki gad get e izleyicileri aktifleştirseniz de takip edebilsek bolgunuzdaki tariflerinizi..?
Kısır çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...
çok severim kısırı ellerinize sağlık
canim kisir cekti yaa.dun bu tarifini gordum,ve dunden beri kisir komasina girdim,yiyene kadar ayilmam artik.
ellerine saglik.insALLAH deneyecegim:))
Yorum Gönder