KİVİ REÇELİ

kivi reçeli

Geçen Pazar günü kahvaltı için yapmıştım bu reçeli.sabah biraz erken kalkıp,hemen yaptım ve kahvaltıya yetiştirdim.ailece fazla reçel tüketmeyen biz,bu reçeli çok beğendik ve yedik.ben kivi reçelini daha önce hiç görmemiştim,taki Cahide Ablanın bloğunda görene kadar.Cahidenin Elleri en sık takip ettiğim yemek bloğu ve bu tarifi de görünce hemen denemeliyim dedim ve sonuç mükemmel.tarifin aslı için buraya tıklayın



MALZEMELER:
2 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
6 Adet kivi (sert olması lazım)
2 adet karanfil (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:
*Şeker ve suyu tencerede kaynatın.
*kivileri soyup,ortadan ikiye bölüp,dilimleyin.
*ocaktaki su ve şeker karışımı kaynadıktan 15 dakika sonra ,içine kivileri de atın ve daha sonra karanfilleri de atın.
*kiviler sert ise 30 dakika,kiviler yumuşaksa 20 dakika pişirin.

10 yorum:

ARZU dedi ki...

Daha önce ben de gördüm, merakta ediyorum. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun...

SERRA dedi ki...

denemeli hemen ekşimsi olur herhalde tadı elinize sağlık

nurgülün dünyası dedi ki...

Hiç bilmiyorum tatmadım ama denemek lazım elinize sağlık A.E.O

Pembe Tatlar dedi ki...

Kahvaltıya gittiğimizde hemen alırım tabağıma...

Ellerine sağlık canım..

burcunokta dedi ki...

Çok sevdigim reçellerden,ellerine saglık canım, muhteşem görünüyor, sevgiler.

CAHİDE dedi ki...

Hazal'cım inan benim yaptığımdan bile güzel olmuş reçelin.Ellerin dert görmesin becerikli kardeşim...

sevdalıtatlar dedi ki...

Hiç duymadığım tatmadığım bir lezzet denemeye değer ..

Küçük Sofra dedi ki...

Ellerine sağlık canım, ben de denemek istiyorum...

Seni izlemeye aldım, bana da beklerim ;)

ARZU dedi ki...

Ödülünz var. Sayfamızda seni bekliyor.

SEVGİ dedi ki...

görünüş çok güzel
eminim lezzet ondanda güzeldir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...