kabak içinin değerlendirilmesi ile yapılan bir yemek.kabak dolması yapıldığı zaman genelde kabak oyulup içi atılır.fakat biz atmıyoruz ve bu muhteşem yemeği yapıyoruz.tadı çok lezzetli bir yemek.
MALZEMELER:
5 kabak içi
1 yumurta
3 diş sarmısak
pul biberi
sıvıyağ
salça(isteğe bağlı)
YAPILIŞI:oyulan kabak içleri doğranır.hafif tuz dökülür.ve kabak içi suyunu bıraktıktan sonra elle iyice sıkılır.daha sonra tavaya yağ dökülüp,yağ kızdıktan sonra tavaya yumurta atılır.yumurta hafif pişince üzerine kabak içi ilave edilip karıştırılır.kabak hafif pişince içerisine pulbiber,rendelenmiş sarmısak(isteğe bağlı salça) eklenip karıştırılır.yemek pişince ocaktan alınır.isteğe bağlı olarak yoğurtla servis yapılır
9 yorum:
Bu yemeği annemde çok yapar. Çokta güzel oluyor lezzetli oluyor değerlendirme amaçlı. Süslenmende şahane olmuş sevgiler
Hiç yapamadım ama bir dahaki dolma yapışımda deneyeceğim.
ellerine sağlık
sevgiler.
merhabalar,hayırlı ramazanlar,mutlaka denemeliyim bu tarifi.ellerine sağlık.sevgiler
Canim ellerine saglik deyisik bir tarif .Deneyeceyim bu güzel tarifi.Hersey gönlünce olsun canim sevgiler
kabak dolması yapıldığında içi genelde mücver yapılır,
bende pek sevmem doğrusu ilk fırsatta böylesini deniyeceğim..
sevgiler...
bende hiç atmam hatta kabak patlıcan ve domates karışık yaparım bazende soğan ve patateslisinide ve içlerin hepsini minik minik doğrar tavada 2tarafınıda kızartırım harika olur hem leziz hem çok hafif ellerinize sağlık atmama değerlendirmek ne güzel bir şy
ellerinize sağlık,güzel bir haftaya uyanmanız dileklerimle sevgiler
ellerine sağlık .ne güzel bir tarif bende kabak içini ve hiç bir yiyeceği atmam degerlendiririm ama bunu ilkkez okudum .teşekkürler bu güzel fikir için .sevgiler
Değişik bir tarif bende bilmiyordum.Mücver yapardım ama yapmayı deneyeceğim.Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder