PASTANE POĞAÇASI
MALZEMELER:
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 paket yaşmaya
*1 fincan tozşeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1,5 tatlı kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
*alabildiği kadar un
YAPILIŞI:
*bir tencereye sütü,sıvıyağı,mayayı,tozşekeri,tuzu ve mahlebi koyun.
*ocakta ılınıncaya kadar karıştırın(ocakta fazla kalırsa maya yanar ve hamur kabarmaz)sonra kabın içine bu karışımı dökün.
*yeterince un katıp yoğurun.
*ele hafif yapışacak kıvama gelince hamurun üzerini örtüp 1,5-2 saat mayalanmaya bırakın.
*sonra yumurta büyüklüğünde hamur alıp içine peynir ve çok ince kıyılmış maydanoz katıp şekil verip,yağlanmış fırın tepsisine dizin.
*üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin.
*tepside 15 dakika dinlendirdikten sonra 175 derecelik fırında pişirin...
***PÜF NOKTASI:çok lezzetli ve de çok güzel bir poğaça tarifi.görüntüsüde çok güzel.bu poğaçanın Püf Noktası sütlü,mayalı,karışımı ocakta çok az ılıtmak.karışım ocakta fazla kalınca maya yanar ve hamur kabarmaz.ve peynirsiz sevmeyenler poğaçayı sade yapmak isteyenler içine peynir yerine çok az margarin koyup sade yapabilir.
****PÜF NOKTASI:hamur kesinlikle sert olmamalı.sert hamur kabarmaz.hamur ele yapışacak kıvamda olmalı,çünkü ele yapışacak kıvamdaki hamur çok kabarıyor ve puf puf oluyor
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Canım bu arada seni izlediklerim listesine alıyorum :) sevgiyle kal..
poğaça tarifi aslında zor bir tarfidir. Yumuşacık poğaça yapmak çok zordur. Ellerine sağlık enfes görünüyor
ellerine sağlık puf puf duruyorlar yapılması gerekilen bir tarif
Canım benim blogu ziyaret et bir ödülün var :)
Misleer gibi poğaçaya asla hayır diyemem.
ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder