Milföy hamurundan pratik perdeli pilav tarifi.
Bu lezzeti ilk kez bizi yemeğe davet eden komşumuzda yiyerek çok beğenmiştik.Bu tarif de milföy hamuru kullanıldığından,diğer perdeli pilavlara göre çıtır çıtır daha lezzetli ve pratik oluyor.Yapımı pratik ve bir o kadar da lezzetli bir perdeli pilav tarifi.herkese denemesini tavsiye ederim.
Malzemeler:(5 kişilik)
*5 adet milföy hamuru
*3 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su (kaynatılmış)
*1 paket kuş üzümü
*yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
*4 yemek kaşığı sıvıyağ
*tuz,karabiber
*1 yumurta(üzeri için,beyazı ile birlikte)
Yapılışı:Tavuk göğsünü iri parçalara bölerek,tencerede pişene kadar haşlıyoruz.sonrasında didikliyoruz.
Pirinci yarım saat tuzlu ılık suda ıslatıyoruz.Tencereye sıvıyağı koyup,ıslatıp ve yıkadığımız pirinçleri tencereye ekliyoruz.pirinçleri kavurduktan sonra kaynatılmış 4 su bardağı suyu ve tuzu ilave ederek pişiriyoruz.15-20 dakika dinlendirdikten sonra büyük bir borcam da pilavı,tavuğu,kuş üzümünü,karabiberi ilave ederek karıştırıyoruz.
İç pilavımızı hazırladıktan sonra oda sıcaklığında bekletilmiş milföy hamurumuzu merdane ile açarak büyük bir kasenin içine hamuru yayıyoruz.daha sonra iç pilavdan da ekleyerek hamuru kapatıyoruz.

Hazırladığımız porsiyonluk perdeli pilavları tepsiye diziyoruz. üzerine çırptığımız yumurtanın beyazı ve sarısını sürüyoruz.200 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..AFİYET OLSUN...
2 yorum:
Nefiss görünüyor. Ellerinize sağlık.
Merhabalar, ellerinize sağlık. Muhteşem olmuş.Aynı zamanda çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.En kısa bir zamanda deneyeceğim.
Saygılar.
Yorum Gönder