Milföy Hamurundan Perdeli Pilav Tarifi

perdeli pilav tarifi, milföyden perde pilavı, kolay perdeli pilav yapımı, ana yemekler, tavuk yemekleri, bayram için yemek tarifleri, misafirlere ikramlıklar, iç pilav tarifi

Milföy hamurundan pratik perdeli pilav tarifi.
Bu lezzeti ilk kez bizi yemeğe davet eden komşumuzda yiyerek çok beğenmiştik.Bu tarif de milföy hamuru kullanıldığından,diğer perdeli pilavlara göre çıtır çıtır daha lezzetli ve pratik oluyor.Yapımı pratik ve bir o kadar da lezzetli bir perdeli pilav tarifi.herkese denemesini tavsiye ederim.
perdeli pilav tarifi, perde pilavı tarifi, pratik perde pilavı, kolay tarifler,beş çayı tarifleri,hamur işleri, tavuklu yemek tarifleri, hamur işleri,milföylü tarifler,farklı lezzetli tarifler
Malzemeler:(5 kişilik)
*5 adet milföy hamuru
*3 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su (kaynatılmış)
*1 paket kuş üzümü
*yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
*4 yemek kaşığı sıvıyağ
*tuz,karabiber
*1 yumurta(üzeri için,beyazı ile birlikte)
Yapılışı:Tavuk göğsünü iri parçalara bölerek,tencerede pişene kadar haşlıyoruz.sonrasında didikliyoruz.
   Pirinci yarım saat tuzlu ılık suda ıslatıyoruz.Tencereye sıvıyağı koyup,ıslatıp ve yıkadığımız pirinçleri tencereye ekliyoruz.pirinçleri kavurduktan sonra kaynatılmış 4 su bardağı suyu ve tuzu ilave ederek pişiriyoruz.15-20 dakika dinlendirdikten sonra büyük bir borcam da pilavı,tavuğu,kuş üzümünü,karabiberi ilave ederek karıştırıyoruz.
yöresel tarifler,yöresel lezzetler,pratik tarifler, milföy hamurundan tarifler, tavuk yemekleri, bayram için yemek tarifleri, misafirlere ikramlık yemek tarifleri,hamur işleri,kuş üzümlü iç pilav,milföylü tarifler
 İç pilavımızı hazırladıktan sonra oda sıcaklığında bekletilmiş milföy hamurumuzu merdane ile açarak büyük bir kasenin içine hamuru yayıyoruz.daha sonra iç pilavdan da ekleyerek hamuru kapatıyoruz.resimli yemek tarifi,akşam yemeği tarifi,ana yemekler,pratik tarifler,şık sunumlar,tavuk eti ile yapılan tarifler


milföylü perdeli pilav,tavuk yemekleri,bayramda yapılacak tarifler,milföyden yapılan tarifler,yöresel lezzetler, yöresel yemek tatifleei,pratik tarifler
Hazırladığımız porsiyonluk perdeli pilavları tepsiye diziyoruz. üzerine çırptığımız yumurtanın beyazı ve sarısını sürüyoruz.200 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..AFİYET OLSUN...
basit ve kolay tarifler,lezzetli yemek tarifleri,ana yemek tarifleri,misafirlere özel yemek tarifleri,ramazana özel yemek tarifleri,iç pilav tarifi,pilav tarifi,kuş üzümlü pilav tarifi

3 yorum:

Serap dedi ki...

Nefiss görünüyor. Ellerinize sağlık.

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, ellerinize sağlık. Muhteşem olmuş.Aynı zamanda çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.En kısa bir zamanda deneyeceğim.

Saygılar.

Adsız dedi ki...

Yemek Kulübüm'ü kurduk! Siz olmadan olmaz :)

Gümüş Tepsi merhaba,

Kısa bir süre önce Yemek Blogunuzu ziyaret etme fırsatı bulduk ve blogunuzda yer alan yemek tariflerinizi, tariflerinizde kullanmış olduğunuz görselleri çok beğendik. Blogunuz için oldukça emek ve zaman serfettiğinizi blogunuzun her sayfasında hissettik. Ellerinize, emeğinize sağlık!

Yemek blogger’lığı oldukça emek ve zaman gerektiren bir uğraş. Onca zaman ve emek harcadıktan sonra yapılan yemeklerin beğenilmesi, takdir edilmesi ve blogun takip edilmesi tüm blogger’ların en büyük arzusu. Bu durumdan yola çıkarak yemek blogger’larına blogunda yayınladıkları yazı ve tarifleri daha çok kişiye ulaştırabilmesi, bloglarına ve sosyal ağlarındaki hesaplarına ziyaretçi ve takipçi kazandırabilmesi için özel olarak özel bir internet sitesi oluşturma fikrinde yoğunlaştık Yemek Kulübüm’ü tasarladık.

Yemek Kulübüm’de ücretsiz olarak üye hesabı oluşturan kullanıcılarımız, yemek tariflerini ve görsellerini kolayca paylaşabilmekte, profillerinde kendilerine ait blog ve sosyal ağ hesaplarının linklerini paylaşabilmekte ve böylece yemek tariflerini beğenen site kullanıcılarını kendi bloglarına ve sosyal ağ hesaplarına çekebilmektedir.

Yemek Kulübüm’ün en çok seveceğiniz özelliklerinden birisi de blogunuzda olduğu gibi üye hesabınızdan günlük yazabiliyor olmanız ve günlüğünüzü sosyal ağlarda kolayca paylaşabilmeniz. Kendi blogunuzda yazmış olduğunuz yazıların bir kısmını bu bölümde paylaşıp blogunuza takipçi ve ziyaretçi çekmek sizin için çok daha kolay olacak.

Tüm bu kolay ve faydalı kullanım özelliklerinin yanı sıra Yemek Kulübüm üye hesabınızdan paylaşmış olduğunuz kendinize ait yemek tarifi ve püf noktalarından puanlar toplayarak her ay çeşitli hediyeler kazanma şansı da elde edebilirsiniz.

Ayrıca; Gıda Danışmanım’a soru sor, sağlıklı beslenme, gıda güvenliği, mutfakta püf noktaları, mutfak ve gıda sözlüğü, gıdaların ve yemeklerin kalori değerleri, gıdaların saklama sıcaklıkları ve koşulları, gıdaların sağlığımıza faydaları ve zararları gibi pek çok konu gıda mühendisi ve beslenme uzmanlarımızın kaleminden Yemek Kulübüm’de.

Blogunuza ve sosyal ağlardaki hesaplarınıza daha fazla ziyaretçi ve takipçi çekmek için sizi de blogger dostu Yemek Kulübüm’e bekleriz.

Yemek Kulübüm üye hesapları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://yemekkulubum.com/yemekkulubum linkiden hesabımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek Kulübüm’de düzenlenen Ödüllü Yemek Puan Oyunu hakkında detaylı bilgi almak için http://yemekkulubum.com/icerik_sayfa/ekle-yemek-tarifi-kazan-yemek-takimi linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yemek Kulübüm
www.yemekkulubum.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...