Milföy Hamurundan Perdeli Pilav Tarifi

perdeli pilav tarifi, milföyden perde pilavı, kolay perdeli pilav yapımı, ana yemekler, tavuk yemekleri, bayram için yemek tarifleri, misafirlere ikramlıklar, iç pilav tarifi

Milföy hamurundan pratik perdeli pilav tarifi.
Bu lezzeti ilk kez bizi yemeğe davet eden komşumuzda yiyerek çok beğenmiştik.Bu tarif de milföy hamuru kullanıldığından,diğer perdeli pilavlara göre çıtır çıtır daha lezzetli ve pratik oluyor.Yapımı pratik ve bir o kadar da lezzetli bir perdeli pilav tarifi.herkese denemesini tavsiye ederim.
perdeli pilav tarifi, perde pilavı tarifi, pratik perde pilavı, kolay tarifler,beş çayı tarifleri,hamur işleri, tavuklu yemek tarifleri, hamur işleri,milföylü tarifler,farklı lezzetli tarifler
Malzemeler:(5 kişilik)
*5 adet milföy hamuru
*3 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su (kaynatılmış)
*1 paket kuş üzümü
*yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
*4 yemek kaşığı sıvıyağ
*tuz,karabiber
*1 yumurta(üzeri için,beyazı ile birlikte)
Yapılışı:Tavuk göğsünü iri parçalara bölerek,tencerede pişene kadar haşlıyoruz.sonrasında didikliyoruz.
   Pirinci yarım saat tuzlu ılık suda ıslatıyoruz.Tencereye sıvıyağı koyup,ıslatıp ve yıkadığımız pirinçleri tencereye ekliyoruz.pirinçleri kavurduktan sonra kaynatılmış 4 su bardağı suyu ve tuzu ilave ederek pişiriyoruz.15-20 dakika dinlendirdikten sonra büyük bir borcam da pilavı,tavuğu,kuş üzümünü,karabiberi ilave ederek karıştırıyoruz.
yöresel tarifler,yöresel lezzetler,pratik tarifler, milföy hamurundan tarifler, tavuk yemekleri, bayram için yemek tarifleri, misafirlere ikramlık yemek tarifleri,hamur işleri,kuş üzümlü iç pilav,milföylü tarifler
 İç pilavımızı hazırladıktan sonra oda sıcaklığında bekletilmiş milföy hamurumuzu merdane ile açarak büyük bir kasenin içine hamuru yayıyoruz.daha sonra iç pilavdan da ekleyerek hamuru kapatıyoruz.resimli yemek tarifi,akşam yemeği tarifi,ana yemekler,pratik tarifler,şık sunumlar,tavuk eti ile yapılan tarifler


milföylü perdeli pilav,tavuk yemekleri,bayramda yapılacak tarifler,milföyden yapılan tarifler,yöresel lezzetler, yöresel yemek tatifleei,pratik tarifler
Hazırladığımız porsiyonluk perdeli pilavları tepsiye diziyoruz. üzerine çırptığımız yumurtanın beyazı ve sarısını sürüyoruz.200 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..AFİYET OLSUN...
basit ve kolay tarifler,lezzetli yemek tarifleri,ana yemek tarifleri,misafirlere özel yemek tarifleri,ramazana özel yemek tarifleri,iç pilav tarifi,pilav tarifi,kuş üzümlü pilav tarifi

2 yorum:

Serap dedi ki...

Nefiss görünüyor. Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Merhabalar, ellerinize sağlık. Muhteşem olmuş.Aynı zamanda çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.En kısa bir zamanda deneyeceğim.

Saygılar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...