Semiz Otunun ismi yöreden yöre değişmekte.Hatya da parpar,kimi yörelerde pirpirim kimisinde ise pürpürüm diye anılmakta.Her yaz Hatay'a gittiğimizde bahçemizden topladığımız semiz otu ile salatasını,yemeğini ve çorbasını sıklıkla yaparız.Benim en sevdiğim ise çorbası.Besleyici ve lezzetli.Çocukların da severek tükettikleri bir çorba.Semiz otu severler için güzel bir tarif;
Malzemeler:
*2 demet semiz otu
*1 adet kuru soğan
*1 çay bardağı bulgur
*1 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı zeytinyağı
*3 diş sarımsak
*Yarım limonun suyu
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*pul biber,nane,tuz
*Yeterli miktarda sıcak su
Yapılışı:Semiz otunu ayıklayarak yıkıyoruz.Bir müddet suyunun süzülmesi için bekletiyoruz.Suyu süzüldükten sonra semiz otunu küçük küçük doğruyoruz.Bir tencereye zeytinyağını koyarak,küp küp doğradığımız soğanları ilave ediyoruz..Soğanlar pembeleşince üzerine semiz otunu ilave ediyoruz.daha sonra yıkadğımız pirinci,bulguru ekliyoruz., Sonrasında domates salçasını,biber salçasını,pul biberi,naneyi,tuzu,küçük küçük doğradığımız sarımsakları ve suyunu ilave ederek pişirmeye bırakıyoruz.(Pişmeye yakın suyu az ise biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz)Çorbamız piştikten sonra yarım limonun suyunu da ilave ediyoruz.Afiyet Olsun..
3 yorum:
Bir de busekilde deneyecegim.elinize saglik
Ellerinize sağlık. Çok sevdiğim bir çorbadır. Leziz ve çok güzel görünüyor.
Saygılar.
ellerine sağlık canım bayılırım isdeyi ziyarete geldim
Yorum Gönder