DOĞUM GÜNÜ MASASI,MENÜSÜ VE PATATES ÇANAKLARI

doğum günü masası

Doğum günü masası ve Menüsüçok güzel bir sofra oldu.bu masayı komşumuzun kızı Ayşe'nin doğum günü için hazırladım.Ayşe 2 yaşına girdi.Zeynep ablanın evinde ve mutfağında hiç yabancılık çekmediğimden doğum günü için ben farklı bir şeyler denemek istedim ve sağolsun Ayşenin annesi Zeynep abla herşeyi sana bırakıyorum dedi ve nasıl istersen öyle yapalım dedi ve çok şükür bende Ona mahçup olmadım ve neticede böyle bir masa ortaya çıktı.aslında biz komşudan daha öte,ta Hataydan beri ailelerin 30 yıla yakın bir komşuluğu var ve istanbulda da komşuyuz..baya bir uğraş verip,Amerikan servislerini diktim ve peçete halkalarını kurdeleden yaptım.ve de Pastayıda çook merak ettiğim şeker hamurundan yaptım ama şeker hamuru hazır almadım,jelatinsiz,glikozsuz kendim yaptım.
doğum günü masası ve menüsü

Gerçi birkaç ayrıntı da hata yaptım,mesela bardaklarda;kristal bardakları çıkarmayı unutup,normal su bardağı kullanmışım,tabi bunuda doğum gününün sonunda resimlere bakınca farkettik.oda telaşımdan oldu,çünkü ben masayı hazırlarken misafirler çoktan gelmişti ve o telaşla küçük ayrıntıları kaçırdım.ama Artık tecrübe sahibi oldum,Çünkü Ayşe nin doğum gününden birkaç hafta sonra Zeynebin(yeğnimin) 1. yaşının doğum gününü kutladık ve onuda eksiksiz atlattım.Artık doğum günü organizasyonu işlerine el attım

peçete halkaları

Organze Kurdeleden yaptığım peçete halkaları.peçete ve Amerikan servisi ile uyum sağlasın diye çiçekleri pembe,fiyonku da yeşil yaptım.pembe kalın organze kurdeleyi belli bir uzunlukta kestim ve belli aralıklarla kurdeleyi büküp,toplu iğneyi taktım.daha sonra kurdeleyi kenarlardan iğne ile teğel geçtim.daha sonra da kurdeleyi büzüp,sıkıca diktim ve ortasınada inci boncuk diktim.fiyonku da;yeşil kalın organzeden fiyonk yaptım ve sonra peçetenin halkasını yapıp,çiçeği,fiyonku,halkayı birleştirip,diktim.

şeker hamurlu pasta

İlk Şeker Hamurlu pasta denemem.
normalde biz hep doğum günlerinde meyveli yada taze çiçek süslemeli yaşpastalar yapardık ama bu defa farklı olsun dedim ve şeker hamurlu denedim.ama araştırınca baktım tüm şeker hamurlarında glikoz,jelatin gibi maddeler kullanılıyodu ve bende bunları hiç kullanmak istemedi.baya bir araştırınca glikoz ve jelatin kullanmadan şeker hamuru tarifi görüp,ondan denedim.sadece yaparken gıda boyasını kullanırken içime fazle sinmedi,ama birdahaki şeker hamurlu pastamda gıda boyası değilde renk veren bitkilerden kullanıcam.

şeker hamurlu pasta

Pastanın heryerini şeker hamuru ile kaplamadım,çünkü öyle pastalar bana pasta gibi gelmiyo,sadece süslemesinde şeker hamuru kullandım.tarifini daha sonra bloğumda yayınlicam.
haşhaşlı börek

Haşhaşlı börek.
bu böreğide Zeynep abla yaptı.böreğin iç malzemesinde sebze ve tevuk eti,haşhaş vardı.tadı çok lezzetliydi.tarifi hemen aldım bloğumda yayınlamak için.

sarma ve dolma

Yaprak sarması ve biber dolması
bunlarıda Zeynep abla yaptı.Zeynep abla sarma ve dolmayı çok güzel yapar.bukadar güzel yapmasının sırrı bu yemeği çok sık yapmasından kaynaklı,çünkü haftada birkaç kez sarma yada dolma yapar :).eeee tabi yapraklar Hataydan bol miktarda gelince,oda sürekli yapıyor.

peynirli mini pideler
peynirli mini pideler: buraya tıklayın pastane poğaçası: buraya tıklayın
patates çanakları
Yoğurtlu Patates Çanakları.

patates çanakları

Bunlarda benim yaptığım patates çanakları.çok pratik ve çok lezzetli bir tarif.özellikle misafir yada özel günlerde yapılabilecek bir tarif.hem paratik hem çok güzel görünüyor.Lezzeti çok hafif bir tarif.
malzemeler:
*6 adet orta boy patates
*1 kase(8 yemek kaşığı) yoğurt
*4 yemek kaşığı mayonez
*3-4 diş sarımsak
*1,5(bir buçuk) yemek kaşığı tereyeğ veya sıvıyağ(isteğe bağlı,yağ katmayabilirsinizde)
*tuz,pul biber,dereotu
Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp,iyice haşlayın.patatesler haşlandıktan sonra kabuğunu soyup,iyice ezin.ezilen patatesin içerisine tuz ve isteğe bağlı tereyeğ veya sıvıyağ katın.ve ezip,tuz ilave ettiğiniz patatesleri dinlendirin.dinlendirmediğiniz taktirde iyi şekil almaz.daha sonra patateslere çanak şekli verin.sonra yoğurt,mayonez ve sarımsak karışımını patates çanaklarının içerisine koyun ve üzerine pul biber ve dereotu ile servis yapın.

19 yorum:

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

Ellerine saglik ,cok guzel bi masa ve yemekler de tabii:)))

CAHİDE dedi ki...

Hazal'cım bunu daha önce yayınlamıştın değil mi?
sanırım burayad aldın.Çok güzel bir sofraydı cidden.Nasılsın canım bu aralar durgunsun sanki,pek bir şey eklemiyorsun.Can sıkıcı bir durum yoktur inşaallah.Allah'a emanet ol canım benim...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

yanlış hatırlamıyorsam bu masaya yorum yazmıştık?

ikizinde ellerine emeğine sağlık canım..

Zeynebe hayırlı bir ömür diliyorum..

Gümüş Tepsi dedi ki...

Miniğimle mutfakta:çok teşekkür ederim

Cahide Abla:evet ablacım daha önce diğer bloğumda yayınlamıştım ve burda da masayı yayınlayıp,daha sonra tariflerini bu bloğumdan vericeğim için birde burda yayınladım.bu aralar hastanelerden çıkmıyorum,bizim ufaklıklar hasta.bu yüzden nete fazla giremiyorum.çok sağol ablacım

Papatya Prenses:evet canım daha öncede bu yazıya yorum yazmıştın ve bu bloğumda da yazdığın için çok teşekkürler

susamcorekotuFeriha dedi ki...

MAŞALLAHIN VAR ORGANİZASYON İŞLERİNE BAŞLASAN OLUR:))HERŞEY MÜKEMMEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK

SERRA dedi ki...

küçükler hasta demişsin geçmiş olsun ciddi bir şey yoktur inşl. , daha sık uğra buralara , arayı açma.. özlüyoruz bak...

Gümüş Tepsi dedi ki...

Susamçörekotu:çok sağol canım.beğenmene çok sevindim

Serra:çok sağol canım.evet bizim bebişler hasta ve şimdi hastanede yatıyolar.salgınmış,zehirli ishal olmuş yeğenlerim.canım çok sağol.arayı açınca bende sizi çok özlüyorum.inşallah daha sık uğricam.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

SA.Canım.bakınca içim açılıyor ..küçüğe tekrar uzun ömürler ve geçmiş olsun..tarifleri bekliyorum..sevgiler.A.E.O

Hatice dedi ki...

merhaba, çok güzel bir sofra olmuş, peçetelikler de çok şık:)
Ayşe'ye nice hayırlı, sağlıklı yıllar dilerim, emeği geçenlerin ellerine sağlık...
Ben de bloglardan birinden ev yapımı şeker hamuru tarifi not almıştım, nişastayla yapılıyordu, henüz deneme imkanım olmadı, senin tarifi de merak ettim, çok başarılı görünüyor:)
sevgiler...

Gümüş Tepsi dedi ki...

AYFER ABLA:Çok sağol ablacım.tarifleri inşallah hemen yayinlicam.

HATİCE:çok teşekkürler.beğenmenize çok sevindim.evet benim yaptığım şeker hamuruda nişasta ile yapılıyor.birkaç gün içinde tarifi yayınlicam inşallah

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

şahane bir masa olmuş ellerinize sağlık..Ziyaretiniz için çok teşkr ederim kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

selamun aleykum,

herbiri birbirinden guzel ve istah acici.senin pastane pogacasini simdiye kadar 3 kez yaptim:)o kadar lezzetliki,bittikce yapasim geliyor.cocuklarimda cok seviyorlar hamur islerini.cok tesekkur ediyorum,iyiki gormusum bu tarifi.

patates canaklarinin goruntusu cok hos.mutlaka denemeliyim:)

ellerine saglik.yiyenlerede afiyet olsun.

Gümüş Tepsi dedi ki...

Serapla turuncu lezzetler:bende çok teşekkür ederim

ANLAYAMAZSIN:aleykum selam.beğenmene çok sevindim canım.bizde ailece pastane poğaçasını çok seviyoruz ve benim en sevdiğim tariflerden biridir.çocuklarınında beğenmesine sevdim,zaten çocuklar beğenip,yerse o tarif gerçekten çok güzel demektir.çünkü çocuklar ağzının tadını çok iyi biliyor.patates çanaklarını da tavsiye ederim.hafif ve lezzetli bir tarif.

Adsız dedi ki...

selamun aleykum,

guzel yorumun icin tesekkur ediyorum.insALLAH peynirli mini pidelerinide denemeyi dusunuyorum.bazen unutuyorum,denemek istedigim cok sey oluyor.:)patates canaklarinida en kisa zamanda yapacam insALLAH.

ALLAHA emanet ol,hayirli huzurlu gunler diliyorum.

Pembe Tatlar dedi ki...

canım ellerinize sağlık...

Ayşeye hayırlı mutlu yıllar...

Gümüş Tepsi dedi ki...

ANLAYAMAZSIN:aleykum selam.asıl ben bu güzel yorumların için çok teşekkür ederim.canım sanada hayırlı,huzurlu günler

PEMBE TATLAR:çok sağol canım yorumun ve güzel temennin için

Adsız dedi ki...

patates canaklarina ayri bir bayildim. daha önce rastlamamistim. afiyet olsun deniicem

Mutfak Dili dedi ki...

Oy Oy ne kadar güzel bir sofra. Otursam kilo alirim. Oturmasam hava alırım. En iyisi oturub keyfini çikarmak. Ellerinize saglik. Çok güzel her sey. 41 kere Maşallah.

Gümüş Tepsi dedi ki...

BETÜL:beğenmenize çok sevindim.denemenizi tavsiye ederim.çok sağolun

MUTFAK DİLİ:bu güzel yorum ve temenniniz için çok sağolun.yorumunuzu okurken tebessüm ettim.çok içten ve sıcak bir yorum.tekrar teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...